verkiezingen 2022


Lijst 1 Gemeentebelangen mix van ervaring en nieuw talent

Met trots presenteert Gemeentebelangen Dalfsen haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Lijst 1 is een mix van ervaring en nieuw talent, van jonge instroom en bekende gezichten. Alle kernen en doelgroepen staan op de lijst. Samen sterk, gewoon betrokken!Dat Jos Ramaker als vanouds de kar trekt was al bekend. De overige namen in de top vijf zijn zoals verwacht ervaren kandidaten, met wethouder André Schuurman uit Nieuwleusen op de tweede plek en Inge Haarman uit Dalfsen op drie. Herman Kleine Koerkamp uit Lemelerveld staat op nummer vier en Ingrid Kappert uit Oudleusen heeft de vijfde plaats op de lijst. De overige raadsleden hebben een mooie plek op de kieslijst gekregen. De raadsfractie van Gemeentebelangen heeft het goed gedaan in de afgelopen vier jaar. Alle raadsleden zijn lokaal betrokken. Bovendien zijn er vier nieuwe binnenkomers ingepast, dat geeft vertrouwen voor de toekomst. Op de zesde plek staat de eerste nieuweling.
Jelle Hekman is met 28 jaar straks misschien wel het jongste nieuwe raadslid in de gemeenteraad. Jelle is een betrokken inwoner van Nieuwleusen, actief in de sport, verenigings- en het uitgaansleven. Op de volgende plaatsen staan zittende raadsleden, Gerard Jutten uit Dalfsen, Wim van Lenthe uit Hoonhorst en Jolande Upper uit Nieuwleusen.

Bijschrift: Jos Ramaker trekt de kar voor Gemeentebelangen!
Alle kandidaten van Gemeentebelangen voor de gemeenteraad van Dalfsen

Ook het aantal dames in de top tien is verder toegenomen met Mariëtte Holterman-Pot uit Nieuwleusen op plek 10. Mariëtte is bij velen bekend van haar werk bij de Rabobank en ook zeer actief in het verenigingsleven. Net buiten de top 10 maar zeker ook verkiesbaar zijn zittend raadslid Wim Pessink uit Nieuwleusen en nieuwkomers Michiel Smudde uit Oudleusen en Edwin Spijker uit Dalfsen. Deze heren kennen de verschillende kernen en het buitengebied bijzonder goed en zetten zich ook in voor het verenigingsleven.
De complete kieslijst van Gemeentebelangen Dalfsen (Gewoon Betrokken, sinds 1931) telt 31 gewoon betrokken inwoners. Daarvan stellen zich er in ieder geval 13 kandidaat voor de nieuwe gemeenteraad. De overige 18 personen op de lijst zijn beloften voor de toekomst of bekende lijstduwers, zoals raadslid Hans Ellenbroek uit Lemelerveld en wethouder Ruud van Leeuwen uit Hoonhorst, die beiden afscheid nemen van het lokale bestuur. Traditiegetrouw staat René Eijkelkamp uit Dalfsen als laatste man op de lijst van Gemeentebelangen. Opvallend is het grote aantal agrarische ondernemers die zich dit jaar als lijstduwer op de kieslijst van Gemeentebelangen hebben laten plaatsen. Met elkaar geven ze een duidelijk signaal af: wie voor de lokale agrariër is, stemt gewoon betrokken!
In de loop van januari wordt de complete kieslijst samen met het verkiezingsprogramma van Gemeentebelangen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14, 15 en 16 maart 2022 gepresenteerd op onze website.

Alle informatie over de verkiezingen vindt u op www.gewoonbetrokken.nl


Vekiezingsprogramma:

https://gewoonbetrokken.nl/verkiezingsprogramma/